Toorõli

Rapsi toorõli on rapsiseemnete kuumpressimisel saadud vaheprodukt. Kuumpressimist tehakse ilma kemikaale kasutamata. Toorõli on energiarikas ja seda kasutatakse ka loomade söödaratsioonis.

Toorõli rafineerimisel saadakse puhas ja kvaliteetne sobiv rapsiõli.

Rapsi toorõli tootmiseks kasutatakse geneetiliselt muundamata rapsiseemet.

 

Rapsi toorõli kvaliteedinäitajad
 

Peroksiidarv < 10,0 mekvO2/kg
Niiskus < 1,0%
Vabad rasvhapped < 2,0%
Fosfori sisaldus < 600 mg/kg
Eruuka hape < 1,0%
Toorkiud < 0,1%
Petrooleetris mittelahustuvad lisandid < 0,1%
Rasvhappeline koostis  
Küllastunud rasvhapped 7-8%
Monoküllastumata rasvhapped 58-66%
Polüküllastumata rasvhapped 27-32%
Energia (100 g) 900 kcal (3700 kJ)

 

 

Alo Süvari
müügidirektor
alo.suvari@olivia.eu
​+372 564 1118