Scanola Baltic tõi turule eksklusiivsed Olivia maitseõlid

MaitseõlidAktsiaseltsi Scanola Baltic Painkülas asuvas rapsiõlitehases valmistatakse alates kevadest pooleliitrilistesse pudelitesse villitavaid maitseõlisid, mis annavad toidule huvitavama maitse ja lõhna. Eestimaised Olivia maitseõlisid on kahe erineva maitsekooslusega: tšilli-tüümiani-küüslaugu ja salvei-küüslaugu-kadakamarja õli.

AS Scanola Baltic juhataja Ants Puusta märkis, et maitseõlid pole mitte laiatarbekaup vaid nišitoode, mis sobib hästi koduste toitude, näiteks salati, lihatoitude, suppide ja marinaadide maitsestamiseks, aga ka kinkimiseks. “Maitseained ‒ küüslauk, kadakamarjad, tšilli ja tüümian ‒ pannakse pudelisse käsitsi. Seetõttu toodetakse maitseõlisid väiksemates mahtudes ettetellimisel. Huvi uudistoote vastu on olnud piisavalt suur,” ütles Ants Puusta.

Rapsiõlitehasele on maitseõlide tootmisel partneriks Pärnumaal asuv Tamme ürditalu, kus hoolega kasvatatud maitseained on looduslikult puhta maitsega. Puusta sõnul on maitseõlide jaoks valitud klaaspudel, mis pakub silmale rõõmu ja sobib kingituseks.

Scanola Baltic tutvustas maitseõlisid Tartu Maamessil. Olivia maitseõlisid müüakse Tartu ja Tallinna kaubamaja Toidumaailmas ning Stockmannis.

Ants Puusta rääkis, et juulis kestavad rapsiõlitehases iga-aastased remonditööd, mida tänavu tehakse suuremas mahus.

“Uus pressimistehas töötab 2014. aastast ja nüüd tegime pressidele esimese suurema remondi. Vahetasime välja soojusvahetid, et oleks võimalik kuumade ilmadega õli jahutada. Tegime ka ühe investeeringu: ostsime villimisliinile automaatse sangapanija, millega paigaldame sangad viieliitrilistele õlipudelitele. Kavas on ka ladusid põhjalikumalt soojustada. Lisaks oma töötajatele kasutame tehase uuendamistöödel väljastpoolt palgatud tööjõudu,” ütles juhataja.

Tema sõnul on aktsiaseltsi Scanola Baltic juba jõudnud esimesed tänavused rüpsikoormad ja varsti hakkavad põllumehed tooma ka talirapsi.

JAAN LUKAS

Vooremaa, 30.07.2016