Kuumpressitud rapsikook

Rapsikook on rapsiseemnete kuumpressimise tulemusena saadav loomade energia‐ ja proteiinisööt, mis sobib kasutada koos teiste proteiinsöötadega veiste, lindude ja sigade söötmisel.

Kuumpressitud rapsikoogi eripäraks on kõrge vatsast mööduva proteiini osakaal (40‐50%). Rapsikook sisaldab toorrasva kuni 10% ja toorproteiini 30‐36%. 
Rapsikoogi abil saab oluliselt tõsta söödaratsiooni energia‐ ja proteiinisisaldust.

   

Rapsikooki müüakse puistes ja pakendatult.

Rapsikoogi vastavusdeklaratsioon
Rapsikoogi vastavusdeklaratsiooni leiate Baltic Agro kodulehelt.

Rapsikoogi ostusoovid
Baltic Agro varustab Eesti farme vajalike proteiin‐ ja jõusöötadega - vaata siit.

Lisainfo rapsikoogi müügi kohta Baltic Agro müügiesindajatelt - kontaktid leiad siit.

 

Kuumpressitud rapsikoogi kvaliteedinäitajad

  Kuivaines Söödas
NIISKUS, %      < 11,5
PROTEIIN , %  34.0 - 40.0 30.0 - 36.0
Toorõli,% < 11.8 < 10.5
TOORKIUD,  % < 16.0 < 14.0
NEUTRAALKIUD,% < 26.0 < 23.0
HAPPEKIUD,% < 19.0 < 17.0
FOSFOR,% 1.2 1.1
KALTSIUM,% 0.8 0.7
GLÜKOSINOLAADID, µmooli/g  < 39.0 < 35.0
ENERGIA, MJ/kg   14-15

Proteiinist vähemalt 40% moodustab mööduv proteiin. 
Rapsikoogi tootmiseks ei ole kasutatud geneetiliselt muundatud toorainet.